Knockout & Recover Yoga

Vanaf 8 november 2019 starten we, Matthieu & Annemarie, met een uniek 6 weken KnockOut & Recover Yoga trainingsprogramma! 

Omdat de effecten van een Knock-Out en een Yoga sessie elkaar prima aanvullen hebben wij besloten de handen ineen te slaan en jullie een uniek combinatie trainingsprogramma aan te bieden.

Wat is Knock-Out?

Knock-Out is een trainingsprogramma waarin de basiselementen van het (kick)boksen gebruikt worden. De training bestaat uit verschillende onderdelen, zowel kracht, krachtuithoudingsvermogen en conditionele aspecten komen aan bod. 

Knock-Out is geen vechtsport! Er bestaat geen contact wat betreft het raken van elkaar (sparren). 

Wanneer Knock-Out in een small group gegeven wordt is er wel sprake van contact door middel van het opvangen van de stoten en trappen. Daarom is een goede techniek essentieel om dit veilig en zonder blessures uit te voeren.

KNOCKOUT een veilige en effectieve training.

Wie kan er meedoen aan Knock-Out?

Iedereen is geschikt om aan deze training deel te nemen. Van jong tot oud. Mensen die betablokkers gebruiken raden wij af om hieraan deel te nemen, vanwege de hoge intensiteit.

De training duurt 30 minuten. Door de hoge intensiteit is dit ook ruim voldoende. We maken bij Knock-Out gebruik van verschillende materialen, zoals bokshandschoenen, stootkussens en pads.

Waarom zou ik Knock-Out gaan doen?

Knock-Out zorgt voor: het verbeteren van de conditie, sterker worden, weerbaarder, goed voor je zelfvertrouwen, vermindering van stress en een leuke afwisseling van je workout.

Wat is Yoga?

Yoga is een bewegingsvorm waar inspanning en ontspanning samengaan. Naast het krachtiger maken van de spieren worden deze ook verlengd zodat je optimaal flexibel blijft. Binnen de lessen wordt er ook specifiek aandacht gegeven aan het bindweefsel en herstel voor gewrichten. Onontbeerlijk voor iedere sporter. Daarnaast is er veel aandacht voor de adem en ontspanning.

Yoga is niet zweverig, eerder zweterig maar vooral uitermate gezond voor lichaam en geest. Yoga is geen religie en wordt dus volledig ontdaan van welke geloofsovertuiging dan ook. De lessen worden in een kleine groep gegeven door een zeer ervaren docent met veel anatomische en psychologische kennis die een ieder persoonlijk begeleidt. 

Wie kan er meedoen aan Yoga?

Iedereen: jong of ouder, stijf of lenig, sportief of minder sportief. Heeft u blessure of andere lichamelijke klacht? Neem dan eerst even contact met ons op. 

De training duurt 45 minuten, de laatste ca. 10 minuten zijn volledig gericht op herstel en ontspanning.

Waarom zou ik Yoga gaan doen?

De betekenis van het woord Yoga is verbinden. De ademhaling en de Yoga houding verbinden, kracht en lenigheid laten samengaan en lichaam en geest één laten zijn. Ons motto is dan ook: Breng je lichaam in beweging en laat je hoofd tot rust komen.

Praktische informatie

Deze workshop start op 8 november duurt 6 weken en bestaat uit 6 trainingen van 75 minuten. 30 minuten Knock-Out en 45 minuten yoga.

De workshop zal worden gegeven in de yoga studio van Annemarie Braun. Iedere vrijdag van 19.00 uur tot 20.15 uur. De kosten bedragen slechts € 89,-.

Voor aanmelden mail naar info@annemariebraun.nl