Yoga en Geniet Weekend Texel

Yoga & Geniet weekend Texel 6 t/m 9 september 2019

Na een succesvol begin in sfoto 3eptember 2014 bieden we ieder jaar een Yoga & Geniet weekend aan op het Ibiza van het Noorden: Texel.

Sinds juni 2009 behoort de Waddenzee en daarmee het eiland Texel tot UNESCO Werelderfgoed. Daarmee staat de Waddenzee op gelijke voet met wereldberoemde natuurgebieden als Yellowstone  in de Verenigde Staten, het Great Barrier Reef in Australië en de Kilimanjaro in Tanzania. Als u er ooit geweest bent zal u dat niet verbazen. Het eiland heeft gewoon alles wat u zich maar kunt wensen tijdens een vakantie. Van het prachtige natuurgebied, de schitterende stranden tot de winkelstraatjes en terrasjes.

Een Yoga & Geniet weekend hier kon dan ook niet uitblijven. Het loslaten van de dagelijkse rompslomp begint namelijk al op de veerboot van Den Helder naar Texel. Laat het zeewater al uw gedachten, zorgen en verplichtingen wegspoelen en kom tot rust en geniet van Texel: van Yoga op het strand, de prachtige locatie midden in de natuur en het heerlijke eten.LiselotteSchoo_Worsteltent_Terras (19)

De locatie

Iedere frequente Texel ganger kent het bekende restaurant de Worsteltent en het bijbehorende hotel de 14 sterren. Hotel de 14 Sterren is gelegen in “Nationaal Park de Duinen van Texel“. De eigenaren Wenny en Alfons weten dat het belangrijk is om lekker te slapen, maar dat het nog belangrijker is waar je wakker wordt! Een verblijf bij dit hotel voelt aan als een warm bad! Lekker luxe ontbijten op de kamer en heerlijk buiten kunnen zitten bij je kamer. Gezelligheid, gastvrijheid én vriendelijkheid, maar ook een bepaalde luxe die je op je gemak stelt.

En dan hebben het nog niet gehad over het uitzicht. Rondom is het prachtig. Maak zelf via deze link een virtueel rondje rondom en in het complex.

De kamers zijn voorzien van heerlijke bedden en de badkamers beschikken over een moderne ruime douche en sommigen ook met een bad. Ook is er gratis draadloos internet beschikbaar. Bij het hotel zijn fietsen beschikbaar. Er zijn wandel- en fietsroutes voor wie van de prachtige natuur op Texel wil geYoga Texelnieten. Voor wie wil winkelen ligt op 3 kilometer afstand het hoofddorp van het eiland; Den Burg.

’s Ochtends wordt u gewekt door de koeien of schapen die op het weiland staan, grenzend aan het hotel. Het hotel ligt landelijk aan de rand van het bos met daarachter het strand en de zee. Tijdens de YLiselotteSchoo_14Sterren_2-Tuinkamer_Ruiten (1)oga op het strand hoort u het ruisen van de zee, ruikt u de zilte zeelucht en voelt u hoe de zon boven u u verwarmt.

Breng je lijf bewust in beweging zodat je hoofd tot rust komt. Zoek niet verder; kom naar Texel en laat ons zorgen voor de rest.

Het programma

Op vrijdagmiddag ontvangen Rob en Annemarie u graag bij het hotel de 14 sterren. Hier kunt u kennismaken met de andere deelnemers van het Yoga & Geniet weekend en genietebegeleiden Ulrika op het strandn van een soepje uit de keuken van de Worsteltent.

Dan volgt de eerste Yoga les. Dit zal een Yin Yoga les zijn die afsluit met een meditatie. Tijdens de Yin Yoga lessen zal Annemarie de chakra’s behandelen en al doende krijgt u meer diepgaand inzicht over uw Yoga beoefening. Van deelnemers uit onze Yoga & Geniet vakantie in Umbrië kregen wij vaak te horen hoeveel meer inzicht ze hadden verkregen in hun Yoga beoefening door de Yin Yoga /meditatie lessen aan het eind van de dag en dat ze dit als een enorme verrijking hebben ervaren.Na de eerste Yin Yoga/mediatie les zal er rond 19:00 een (vegetarisch) driegangen menu geserveerd worden in het restaurant.Yin Yoga & Geniet Weekend Texel
Op zaterdag-, zondag- en maandagochtend zullen we rond 7:45 vertrekken naar het strand. Dit kan per fiets (ter beschikking tegen betaling bij het hotel) of uiteraard per auto als u dat liever heeft. Rond 8:00 zal er dan een Power/Vinyasa Flow Yoga les op het strand zijn van 75 minuten. Om 10:00 krijgt u dan een heerlijk luxe ontbijt op de kamer geserveerd, dat u kunt nuttigen in uw kamer of uw eigen zitje bij uw kamer.

Op zaterdag- en zondagmiddag volgt er net als vrijdagmiddag rond 16:30 nog een 75 minuten durende Yin Yoga/meditatie les. Op zaterdag- en zondagavond bent u vrij om te dineren in het restaurant van uw keuze. Indien u op deze dagen ook graag bij restaurant De Worsteltent dineert bieden zij speciaal voor de Yoga & Geniet weekend deelnemers een verrrassingsmenu aan voor slechts € 25,50 p.p. (dit dient u bij uw boeking aan te geven).

Wie zijn wij?

Ook op een Yoga & Geniet weekend zul je bij ons, Rob en Annemarie Braun, zoals je (misschien al) van ons gewend bent in onze eigen Yoga studio in Bodegraven en de psychotherapeutische praktijk van Annemarie in goede handGastheer RobAnnemarie Braun Yoga docenteen zijn.

Annemarie heeft een praktijk voor psychotherapie en coaching en is Yoga docente. Yoga is haar met de paplepel ingegoten. Haar vader gaf in haar vroege jeugd al yoga lessen. Daarnaast heeft zij een jarenlange klassiek ballet achtergrond. Pas toen zij al enige tijd therapeut was kwam de wens om zelf ook yoga lessen te gaan geven. Door haar praktijk zag zij steeds meer het belang van het bewust omgaan met lichaam en geest. Power Ashtanga Yoga en haar, iets mildere zusje, Vinyasa Flow Yoga en het herstellende en ontspannende Yin Yoga geven daar voor haar de beste invulling aan. De kracht, de dynamiek maar zeker ook het met beide benen op de grond staan maken deze vormen van Yoga voor haar zo aantrekkelijk. U zult dit dan ook in iedere les bij haar terugvinden. Omdat Yoga een oneindige reis is blijft ze met veel plezier na- en bijscholing volgen bij nationale en internationale docenten o.a. Tonnie Goes, Baron Baptiste, Doug Keller, Robert Boustany en David Swenson en Manu Jois en vele anderen.

Route

boot yoga & geniet weekend texel

Vanaf Utrecht is het naar de veerboot in Den Helder ongeveer anderhalf uur rijden. Klik hier voor de veerdiensten van Teso.

Een prima alternatief is de trein. Vanaf treinstation Den Helder gaat er een bus direct naar de veerboot. Op Texel aangekomen heeft u de keuze om met de bus naar de locatie te gaan of per fiets. Deze kunt u huren nabij de veerdienst op Texel. Indien gewenst kunt u bij hotel de 14 sterren een fiets huren voor een aangepast tarief.

Tarieven

Voor het volledige weekend betaalt u € 359,00 per persoon bij 2 personen in een 2 persoonskamer (bedden kunnen uit elkaar geplaatst worden). Reist u alleen? Eventueel kunnen wij proberen u te koppelen aan een leuke reispartner!  Wilt u liever een eigen kamer dan betaalt u € 87,50 toeslag. .

Het totaal aantal deelnemers zal rond de 12 personen zijn.

Het genoemde bedrag is inclusief:

  • ontvangst met soep
  • 6 Yoga/meditatie lessen
  • 1x vegetarisch driegangen diner
  • elke ochtend ontbijt op de kamer
  • luxe 2 persoonskamer met eigen badkamer en buiten zitje

Exclusief:

  • reis en overtocht
  • andere niet genoemde maaltijden en alle (niet) alcoholische dranken
  • reis- en annuleringsverzekeringen
  • fietshuur, speciaal voor de Yoga & Geniet weekend deelnemers kunt u bij het hotel een fiets huren voor € 25,00 voor het gehele weekend.

Boekingen

INSCHRIJVEN

Bent u net zo enthousiast als wij geworden? Voor vragen en boekingen neem contact op met info@annemariebraun.nl of bel: 0172 533 982 en vraag naar Rob of Annemarie.