bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga

Al enige tijd geeft Annemarie wekelijks en/of incidenteel yoga- en meditatielessen en workshops bij bedrijven en organisaties. Dit is spontaan ontstaan na een aanvraag van een organisatie. Al gauw volgden er andere aanvragen van bedrijven/organisaties wat voor Annemarie een duidelijk signaal was dat er behoefte bestaat aan yoga/meditatie op de werkvloer. De aanvragen nemen de afgelopen jaren alleen maar toe. Met name de bewustwording bij bedrijven dat stress gerelateerde aandoeningen voor een hoog percentage verzuim zorgt heeft hieraan bijgedragen. Maar ook het gevoel van loyaliteit naar de werkgever wat toeneemt als de werknemer ervaart dat het niet alleen bij loze beloftes blijft maar de werkgever zijn woorden kracht bij zet door hen echte Zorg te bieden.

Gelukkig ondersteunt ook de overheid tegenwoordig yoga en meditatie op de werkvloer door één keer per jaar subsidie aan bedrijven te verstrekken die dit aanbieden aan hun werknemers.

Vaak begint het bij een workshop op bijvoorbeeld een bindingsdag en ontwikkelen we samen wekelijkse yoga/meditatie lessen op locatie of online speciaal voor uw organisatie.

Steeds meer organisaties integreren yoga (en meditatie) in hun bedrijf en krijgen daardoor gezondere en productievere medewerkers. Hoe dit kan? Door het regelmatig beoefenen van yoga krijgen mensen een fitter, soepeler en krachtiger lichaam, meer energie en een ontspannen geest.

Modern wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat je door het beoefenen van yoga spanning en stress vermindert, gelukshormonen serotonine en endorfine verhoogt en de hersencapaciteit vergroot en juist meer focus krijgt! Mensen worden positiever en ze verhogen hun productiviteit en hun weerbaarheid tegen veranderingen. Yoga is veel meer dan alleen het uitvoeren van de houdingen!

Redenen om te investeren in yoga voor uw werknemers:

  • Werknemers voelen zich beter en daardoor zijn ze productiever
  • Minder ziekteverzuim
  • Stress preventie
  • Betere onderlinge communicatie
  • Hogere weerbaarheid tegen kritiek en verandering
  • Voorkomt/reduceert RSI klachten

Organisaties als o.a. Rabobank Woerden, de Nationale Politie, Heineken, gemeente Bodegraven-Reeuwijk en KPN gingen u al voor. Ook maatwerk voor uw organisatie?

Klik hier om meer te lezen over Annemarie Braun en/of met haar in contact te komen.