Mind

Bij Annemarie Braun – Zorg voor Body & Mind ligt de Zorg voor uw Mind in handen van een deskundige en ervaren therapeut. Iedere cliënt en diens behoefte is uniek. Graag sluiten wij hierop aan door u een zorg breed mogelijk aanbod van Zorg aan te bieden. Psychodynamische therapie wordt meestal (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Graag nodigen wij u uit om kennis te maken met de diverse vormen van Zorg:

Therapie

Ik noem therapie ook wel leren leven in jouw volle kracht. Om (weer) in jouw volle kracht te leven is het van groot belang dat jezelf beter leert kennen en begrijpen. Want wat is dat voor jou in jouw volle kracht leven? Dat is voor iedereen anders, dit betekent dat alle sessies uniek zijn omdat ze afgestemd zijn op jouw specifieke hulpvraag, omstandigheden en doelstellingen. Lees hier meer.

Coaching

Coachen is een samenwerking tussen jou en de coach waarbij je jouw gewenste persoonlijke en professionele doelen bereikt met de assistentie van een coach. Een coach heeft geleerd om de juiste vragen te stellen, vanuit een open instelling te luisteren en te ondersteunen terwijl jij je committeert aan wat je wilt bereiken. Lees hier meer.

Therapievormen

Psychodynamische therapie of coaching maakt gebruik van diverse vormen van psychotherapie en coaching technieken die dynamisch in gezet worden. De volgende therapie- en coachingvormen kunnen worden ingezet: EMDR Traumatherapie, Systemisch werk, Familieopstellingen, Hypnotherapie, Rationeel Emotieve Therapie (RET), Regressietherapie, Voice Dialogue, Emotioneel Lichaamswerk, Ademtherapie, Gestalttherapie. Voor gedetailleerde informatie lees hier meer.

Relatietherapie:

Relatietherapie is een belangrijk onderdeel van mijn praktijk. Je relatie is namelijk dé plek waar je kunt opladen, je elkaars “liefdestank” kunt vullen en je je geborgen en veilig mag voelen. Met een stevige thuisbasis zit je nu eenmaal ook daarbuiten lekkerder en in je vel. Maar hoewel of misschien wel juist ómdat, mensen van elkaar houden kunnen ze elkaar heel erg pijn doen. Meestal niet uit gebrek aan liefde maar omdat ze verschillend zijn, elkaar niet begrijpen, zich teleurgesteld of oneerlijk behandeld voelen. Lees hier meer.

Kindertherapie:

We worden puur en vrij geboren. Kinderen bezitten het onbegrensde vermogen onbevangen zichzelf te zijn. Maar doordat het leven ook haar beproevingen kent, kan ook een kind pijn, emotionele blokkades en belemmerende gedachten oplopen. Daardoor kunnen ze “vergeten” wie ze eigenlijk zijn. Ook voor kinderen kan therapie dus heel zinvol zijn. Met kinderen en tieners worden alle genoemde therapieën aangepast op hun leeftijd en situatie. Met kinderen wordt vooral ervaringsgericht gewerkt. Lees hier meer.

Lezingen en Workshops

Annemarie Braun, eigenaar van Annemarie Braun – Zorg voor Body & Mind, Psychodynamisch Therapeut/Coach en Yogadocent verzorgt ook lezingen en workshops in ons eigen Zorgcentrum in Bodegraven of op locatie in opdracht van groepen, bedrijven en instellingen. De lezingen en workshops worden uiteraard op maat voor u gemaakt en kunnen op een locatie van keuze of bij Annemarie Braun – Zorg voor Body & Mind plaatsvinden. Lees hier meer.