Orthomoleculair Voedingsadvies

Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.

Bij de behandeling streven we ernaar met voeding zoveel mogelijk de nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo min mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren. Zowel met het doel ziekten te voorkomen als met het doel ziekten te behandelen, kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bioflavonoïden.

Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen zoals regulier geneeskundige behandelingen of bijvoorbeeld homeopathie. Toch kunnen soms orthomoleculaire middelen en reguliere medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom van belang dat een arts, apotheker of therapeut er van op de hoogte is wat u gebruikt.

Wanneer je bij mij in behandeling komt kijken we naar al je lichamelijke klachten, maar ook vaak je emotionele problemen. Verder kijken we middels een voedingsdagboek naar je voeding en drank inname. Daarbij is het ook belangrijk te weten of er voedingsmiddelen zijn die je slecht verdraagt. Soms is het raadzaam te onderzoeken of er een tekort of een overmaat van bepaalde stoffen in het lichaam aanwezig zijn. Dit kan in bloed of urine gemeten worden. Bij veel gezondheidsklachten zijn de darmen een belangrijke factor en wordt er een darmonderzoek gedaan door middel van een ontlastingsonderzoek. Naar aanleiding van de onderzoeken wordt een voedingsadvies en behandelplan opgesteld waarbij je gemiddeld 5 consulten nodig hebt.

Apta Voedingsadvies is gespecialiseerd in darmklachten, histamine- en voedingsintoleranties, vrouwenklachten, hormonale klachten, psychische stoornissen.

Voor welke klachten kun je terecht bij Apta Voedingsadvies?

●  vermoeidheid

●  netelroos

●  hoofdpijn

●  migraine

●  eczeem

●  jeuk

●  vermoeidheid

●  buikpijn

●  angst

●  depressie

●  slapeloosheid

●  loopneus

●  ademnood

●  urticaria

●  PDS(prikkelbare darm syndroom)

●  lekkende darm

●  candida

●  coeliakie

●  ziekte van Crohn

●  Colitus ulcerosa

●  ADHD/ADD

●  autisme

●  schizofrenie

●  depressie

●  angst

●  oestrogeen dominantie

●  overgangsklachten

●  PMS

●  hormonale migraine

●  menstruatiepijn

●  postnatale depressie

●  zwangerschapswens

●  gezond zwanger zijn

Voor meer informatie over mij of het maken van een afspraak klik hier