Wat is acupunctuur en waarom werkt het?

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese Geneeskunde. Acupunctuur is Yin Yang, zodra dit uit balans raakt komen er klachten. U heeft pijn, bent ziek, of voelt zich anderszins niet lekker. Dit betekent dat de balans in de meridianen en organen verstoord is. Door het plaatsen van naalden op speciale acupunctuurpunten, wordt de energiestroom beïnvloedt en ontstaat er een nieuw evenwicht.

Acupunctuur werkt in op ons lichaam, maar ook op mentale en emotionele aspecten. De Chinese Geneeskunde ziet de mens als een geheel van lichaam en psyche. In een acupunctuurbehandeling worden daarom beide zaken behandelt, simpelweg omdat het niet los van elkaar gezien kan worden. Om een voorbeeld te noemen: uw hoofdpijn wordt verholpen d.m.v. acupunctuur, maar hiernaast voelt u zich minder snel geïrriteerd.

De meridianen zijn gekoppeld aan organen. Ieder orgaan heeft diverse functies: zo zorgt het hart voor de doorbloeding, maar ook voor enthousiasme. De milt zorgt voor transformatie en transport, maar ook voor concentratie en zelfvertrouwen. De longen staan voor het verspreiden van de energie door het lichaam en voor het loslaten van dat wat er niet meer hoeft te zijn. De nieren staan voor reflectie en wijsheid, maar ook voor angst. De lever tot slot staat voor groei en bloei, het soepel en vloeiend spreiden van de energie door het hele lichaam, maar ook voor vernieuwing en daadkracht.

Dit alles is slechts een kleine greep uit waar de organen voor staan. Vanuit de theorie: Vijf Elementen gaat dit nog veel verder, vraag hier gerust naar tijdens een behandeling. Vanuit deze methode werk ik graag.

Nu is de grote vraag: waarom zijn er klachten ontstaan? Dit is wat we samen gaan onderzoeken.

Aspecten die voor u geen verband houden, kunnen voor mij een duidelijk verband hebben. Daarom is het belangrijk om in het intake gesprek vooral alles te noemen wat er in u opkomt en waar u klachten dan wel ongemakken heeft.

Uw leefstijl, voedingspatroon, gezondheid en welbevinden zijn nauw met elkaar verbonden.

Acupunctuur brengt veranderingen op gang. Verandering in klachten en/of in hoe u zich voelt. Sommige veranderingen gaan haast ongemerkt, zo geleidelijk kan het gaan. Maar vaak heeft het ook direct effect.

Hoe vaak is een behandeling gewenst?

Het is wenselijk om de behandeling in het begin wekelijks of twee wekelijks te herhalen. Na een aantal behandelingen kan de frequentie omlaag, u zult merken dat er meer tijd tussen gaat zitten dat u zich goed voelt en minder snel een behandeling nodig heeft en dit gaat door tot u voelt dat het klaar is.

Werkwijze en meer

Om de behandeling te ondersteunen maak ik gebruik van: de Lecher-Antenne, de Connectiesensor en homeopathische druppels. Op deze manier kan ik de behandeling optimaal ondersteunen en het herstelproces bespoedigen.

Naast acupunctuur is het ook mogelijk om uit te testen of bepaalde voeding bij u past. Met behulp van de Connectiesensor meet ik de voedingsmiddelen naar keuze voor u door. Dit kan aansluitend aan de behandeling plaatsvinden. Zo geef ik ook voedingsadviezen die de behandeling kunnen ondersteunen voor thuis.

Voor wie is acupunctuur geschikt?

Voor baby`s en kinderen is acupunctuur bijzonder geschikt. Omdat zij nog zo puur zijn is hun energie makkelijk te beïnvloeden, zij hebben slechts een paar naaldjes nodig. Bij baby`s gaan de naaldjes er direct weer uit. Bij de kinderen is dit afhankelijk van hun leeftijd, maar blijven ze ongeveer 5-10 minuten zitten.

Voor volwassenen is veel mogelijk, acute en chronische klachten kunnen behandelt worden. Het is echter ook mogelijk om ziektes waarbij volledig herstel niet mogelijk is, te ondersteunen.

In dit laatste geval is de acupunctuur met name gericht op het verbeteren van het energie level.

Voor meer informatie over mij en het maken van een afspraak klikt u hier