Annemarie Braun

Eigenaar, Psychodynamisch Therapeut, Yoga docent & Mindfulness Trainer.

Graag stel ik me aan je voor: Annemarie Braun. Mijn passie is om mensen te helpen alles uit het leven te halen wat ze maar willen, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat is dan ook de reden dat ik Psychodynamisch Therapeut (Master Practitioner), Coach en Yoga docent (E-RYT 500) ben geworden. Sinds 2008 heb ik mijn eigen praktijk en voorheen ook Yoga studio in Bodegraven. Naast mijn praktijk voor psychotherapie ben ik werkzaam als Praktijkondersteuner huisarts GGZ en Engelstalig psycholoog bij diverse huisartspraktijken. Tevens geef ik gemiddeld zo’n 4 yoga/meditaties lessen per week en verzorg ik mindfulness trainingen zowel in eigen beheer als voor de patiënten van de aangesloten huisartsen in de regio.

Psychodynamisch Therapeut

Therapie is voor mij leren hoe je van jouw leven weer een feestje maakt. Niet de situatie maar je gedachten over jezelf en de situatie veroorzaken je gevoelens. Als je beperkende gedachten over jezelf hebt leidt dit tot onaangename gevoelens over jezelf welke weer leiden tot andere beperkende gedachten over jezelf enzovoorts.

In therapie leer je dit (soms levenslange) patroon doorbreken en je leven op een manier in te richten die past bij wie je werkelijk bent ! Mijn missie als Psychodynamisch therapeut en coach is samen met jou af te rekenen met dat wat jou beperkt zodat jouw leven weer helemaal van jou kan zijn. Zodat jij jouw feestje mag gaan vieren. Want we hebben maar één zekerheid: dit leven leef je maar één keer en dit leven is helemaal van jou. Meer weten over de therapie die ik bied? lees hier meer.

psychodynamisch-therapeut

email: info@annemariebraun.nl,


Yoga docent

Yoga is voor mij identiek aan leven. In Yoga kom je alles tegen wat je ook elke dag in je dagelijks leven tegenkomt. De dingen die lekker lopen, maar ook gevoelens of gedachtes die frustreren. Yoga leert me hier op een gezonde manier mee om te gaan.

Yoga gaat niet over hoe mooi of hoe goed je iets kunt maar over bij jezelf blijven hoe goed of lastig dingen ook zijn. Daarnaast is ook een krachtig, soepel en gezond lijf het resultaat van Yoga beoefenen.

Mijn vader is Yoga docent, waardoor ik eigenlijk van kind af aan niet beter weet. Natuurlijk zijn er periodes in mijn leven geweest waarin Yoga wat op de achtergrond kwam maar echt weg was het nooit. Mijn vader gaf les in Hatha Yoga en dat was ook de yogavorm die ik zelf beoefende.

Tijdens mijn 5 jarig verblijf (1996-2002) in de Verenigde Staten (o.a. New York en Chicago) kwam ik ook in contact met Power (Ashtanga) Yoga en Vinyasa Flow Yoga en ook deze vormen wonnen mijn hart. De kracht, de dynamiek maar zeker ook het met beide benen op de grond staan maakt ook deze vorm van Yoga voor mij zo aantrekkelijk. Sinds begin 2009 ben ik gecertificeerd Yogadocent (E-RYT 200).

Kort daarna maakte ik ook kennis met Yin Yoga (Stress Relief Yoga). Yin Yoga kun je zien als de tegenhanger van de dynamische yogavormen zoals Power/Ashtanga en Vinyasa Flow Yoga. De dynamische vormen kun je zien als Yang yogavormen. Yin Yoga opzichzelfstaand of als aanvulling op de yang yogavormen is een onmisbaar element binnen voorheen mijn yogastudio en nu mijn online en privé yogalessen geworden. Binnen de Yin Yoga kan ik ook goed gebruik maken van mijn jarenlange ervaring als psychodynamisch therapeut en mindfulness trainer om leerlingen tijdens de rustige yogahoudingen mee te nemen in mindfulness en adem oefeningen. Zo ontspannen lichaam en geest zich volledig.

Ik ben in eerste instantie yogadocent geworden om aan therapie/coaching cliënten les te geven maar al snel was er zo veel belangstelling dat ik de eerste Yogastudio in Bodegraven-Reeuwijk kon openen naast mijn therapie/coaching praktijk. Sinds deze tijd heb ik me alleen maar verder ontwikkeld. Vele yogadocentenopleidingen en vele lesuren verder durf ik mezelf niet alleen ervaren te noemen maar heb ik ook een geheel eigen stijl ontwikkeld. 

 

 

 


 

Mindfulness Trainer

Vanuit de Yoga visie geef ik sinds 2010 mindfulness en meditatie lessen/trainingen. Tevens heb ik een opleiding Mindfulness Trainer (MBCT) bij SeeTrue mindfulness opleidingen afgerond. Het hele jaar door geef ik 8 weekse mindfulness trainingen en met regelmaat ook meditatie (o.a. Yoga Nidra) lessen in onze eigen studio. Daarnaast verzorg ik ook de mindfulness trainingen voor de huisartsenzorggroep in de regio. Patiënten van aangesloten huisartsen kunnen via hen een 6 weekse kennismaking tot mindfulness training volgen. Voor meer informatie over onze mindfulness trainingen klik hier


Interview met Annemarie door RTL4: